Tips för dig som ska sälja på loppis

(Köpare hittar shoppingtips för loppis längre ner på sidan)

 

Att sälja på loppis är enkelt och roligt och bra för miljön. Här kommer några tips för dig som är nybörjare på loppisområdet.

Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Bär gärna växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar. Swish är ett bra komplement till kontanter. Om du tar Swish kan du kanske förbereda en skylt med ditt swishnummer.

Påsar och tidningspapper: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

Bord: Kanske vill du ha prylarna på ett bord? Kanske har du ett hopfällbart trädgårdsbord att ta med, eller varför inte ta med strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna på en filt på marken, i kartonger etc.

Stol: Något att sitta i, kanske en hopfällbar solstol, kan vara skönt att ha med.

Priser: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen, så att du är redo när loppisen drar igång. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Tänk på att många tycker om att pruta på loppis...

Mat: Om du skulle bli hungrig finns alltid fika och mat att köpa i köpcentrumet.

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går fint. Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet.

Sist, men inte minst: Se till att ha skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa säljaren!



Läs om Christer som ska debutera som loppissäljare (klicka på tidningsbilden för större version):

Några tips för loppis-shopparen

Växelpengar: Ta med dig ordentligt med kontanter - plöstligt står du framför ditt livs fynd! Och försök att inte ha bara 500-kronorssedlar, som är svårväxlade.

Väska: Dina fynd ska med hem också... En tom plastpåse tar inte stor plats i jackfickan. Den gamla trotjänaren Dramaten-rullväskan är inte alls tokig på en loppis.

Nyfikenhet: Nöj dig inte bara med det som står längst fram på säljborden. Titta i lådorna under borden, fråga säljarna om prylar du kanske inte ens förstår vad det är. Där kan du hitta dina egna fynd.

Se potentialen: En stol kan enkelt målas om, ett silverföremål putsas. Inte allt guld glimmar, det får varje rutinerad fyndjägare lära sig.

Måttband: Överkurs? Nja, om du letar efter något särskilt som ska få rum någon viss stans, skriv upp måtten på en kom-ihåg-lapp och ta kanske rent av med måttband - eller färgprov om det är nyanser i stället för centimeter du jagar.

Prutning: En konst, naturligtvis, att göra med finess, utan att köra över motparten. Känn av när det kan vara läge: En prutförhandling kan vara riktigt skoj för alla inblandade. Glöm sedan inte att det faktiskt inte är något fel med att betala vad säljaren vill ha för sin vara, heller. Loppis är ju rätt billigt ändå, har vi hört!